07 maart, 2013

Book review

Long time no see... Misschien komt het doordat ik een nieuwe trilogie heb ontdekt. Na de Hongerspelen was ik wel weer toe aan een nieuwe trilogie. Een kleine zoektocht op het internet bracht me bij de trilogie 'Delirium Amoris', geschreven door Lauren Oliver. Toen ik de beschrijving las, was ik om.

'Er was eens een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijk: ze wordt verliefd.'

Het is een spannend en gedetailleerd boek met een hoop (goede) twists. Ik heb het boek besteld, kreeg hem woensdag binnen en had hem die zondag al uitgelezen. Toen heb ik maandag maar gelijk het tweede deel besteld, waarin ik nu aan het lezen ben. De beschrijving van het tweede boek zet ik er niet bij want die verraad het eerste boek een beetje (dus ook niet opzoeken!). Ik hoop dat het derde deel snel uitkomt. Ik heb zo'n vermoeden dat deze trilogie verfilmd wordt, althans, ik hoop het heel erg! Als ik het boek lees, wordt de film als het ware voor m'n ogen afgespeeld. Daarnaast heeft de schrijfster ook nog korte paperbacks geschreven met het verhaal van drie van de personages uit de boeken: big like!

Ik raad het jullie allemaal aan dit boek te lezen! Als iemand het al heeft gelezen ben ik benieuwd naar jullie mening! Liefs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten